Insbruk 2012: Strahinja Stanišić 19. u veleslalomu!

0

Sedmog dana takmičenja na prvim Zimskim olimpijskim igrama mladih u Insbruku, predstavnik Srbije u alpskom skijanju, Paljanin Strahinja Stanišić zauzeo je 19. mjesto u konačnom plasmanu trke veleslaloma.

Naš mladi takmičar je u prvoj trci veleslaloma zauzeo 29. poziciju sa vremenom 1:01,85 i zaostatkom od 4,90 sekundi za prvoplasiranim Mihom Hrobatom iz Slovenije. To je bilo dovoljno da se kvalifikuje za drugu vožnju. Od ukupno 64 takmičara, predstavnika 56 nacionalnih olimpijskih komiteta, prvu trku nije završilo 15 takmičara, dok je jedan diskvalifikovan.

Strahinja je još bolje vozio u drugoj trci i ostvario rezultat 57,15, zaostavši 2,76 sekunde za prvoplasiranim u ovoj trci i u ukupnom plasmanu, Markom Švarcom iz Austrije. Taj rezultat omogućio je našem takmičaru da u ukupnom plasmanu zauzme 19. mjesto. Drugu trku nije završilo osam takmičara, dok je pobjednik prve trke, Hrobat, diskvalifikovan.

Ostvarenim rezultatom Stanišić je premašio svoja očekivanja. Na ispraćaju ekipe je izjavio da bi bio zadovoljan sa plasmanom oko 30. mjesta.

Posljednjeg dana takmičenja u Insbruku, 21. januara, Strahinju Stanišića očekuje i nastup u slalomu.

Vezano:

Insbruk 2012: Nastupili Goran Košarac i Marko Šljivić

(www.palelive.com / Blic)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments