Inicijativa: Dan smrti Jelene Trikić proglasiti praznikom Dan za život

0

Poštovani posjetioci, na Facebook-u je pokrenuta inicijativa za proglašenje Dana života u Republici Srpskoj – 18.11.2012. Dana kada je preminula žena heroj Jelena Trikić.

Ideja da se proglasi Dan života u Republici Srpskoj je proistekla iz namjere da se Jeleni Trikić oda priznanje za njenu hrabrost i da njena humanost bude primjer svim stanovnicima Republike Srpske.

“Na ovaj dan bi trebali da se sjetimo Jelene Trikić i njoj u čast uradimo neko dobro djelo. Npr doniramo humanitarnu pomoć, pomognemo osobama kojima je pomoć potrebna, zasadimo neko drvo, darujemo krv… Ovakvi heroji u ovom teškom vremenu su izuzetno rijetki. Zbog toga ova ideja treba da se proširi radi svih nas, radi naše nacije i budućnosti. Dijelite i širite ovu ideju i očekujte uskoro prve korake u ostvarenju našeg cilja”, stoji na Facebook stranici inicijative.


Uporedo je pokrenuta i online peticija koju možete potpisati na adresi: www.onlinepeticija.com
.

Jelenina porodica je izbeglička i u teškoj je materijalnoj situaciji. Ljudi dobre volje koji žele da pomognu da odrastanje malog Nikole, za koga je njegova majka dala život, bude bezbrižnije i ljepše, mogu to uraditi uplatom novca na žiro-račun u konvertibilnim markama u NLB Razvojnoj banci Banjaluka: 562-099-810-914-3264.
Devizni žiro-račun: NLB Razvojna banka Banjaluka 14752561 (SWIFT BIC:RAZBBA22, IBAN: BA395620998109143361)

Uplate treba vršiti na ime Jelenine majke Milkice (Milorada) Trikić.

(www.palelive.com)
Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments