Incko obećao pomoć Domu zdravlja

0

NOVO GORAŽDE – Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko rekao je da postojanje Doma zdravlja u Novom Goraždu ne smije biti dovedeno u pitanje i obećao pomoć ovoj ustanovi.

„Pokušaću da u razgovoru sa predstavncima nadležnog ministarstva riješimo postojeće probleme koje ima Dom zdravlja u Novom Goraždu“, poručio je Incko.

Incko je istakao da bi, ukoliko bi postojanje Doma zdravlja u Novom Goraždu bilo dovedeno u pitanje, stanovništvo ostalo bez prava na zdravstvenu zaštitu, jednog od osnovnih ljudskih prava.

On je obećao pomoć i prilikom apliciranja za projekte koje raspisuju međunarodne humanitarne organizacije, što može omogućiti nabavku opreme i sanitetskog vozila.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko juče je posjetio Dom zdravlja u Novom Goraždu na poziv direktor ove ustanove Jelene Gavrilović.

U više navrata sindikat ove ustanove upozorovao je na štrajk zbog neisplaćenih plata, neuplaćenih doprinosa i teške finansijske situacije u kojoj se nalazi Dom zdravlja. Kako bi skrenuli pažnju na tešku situaciju, 6. februara bio je obustavljen prijem pacijenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare