Imenovani načelnici odjeljenja i sekretar Skupštine

0

ČAJNIČE – Skupština opštine Čajniče imenovala je danas načelnika dva odjeljenja u Opštinskoj upravi i sekretara Skupštine, koji su i u protekle četiri godine bili na tim funkcijama.

Na mjestu načelnika Odjeljenja za opštu upravu imenovan je Radmilo Tadić, a funkciju načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti obavljaće Mladen Janjić. Za sekretara Skupštine opštine imenovan je Miroslav Đurđević.

Odbornici su usvojili odluku o stimulisanju nataliteta na području opštine za 2017. godinu, a visina stimulacije nije mijenjana u odnosu na prošlu godinu.

Stimulacija za prvo i drugo dijete, po ustaljenoj praksi, iznosi 200 KM, a od prošle godine stimulans za treće i svako naredno dijete iznosi 500 KM.

„Ovo je dobra praksa koja se odnosi na stimulaciju rađanja i dječiju zaštitu na području opštine“, rekao je predsjednik Skupštine opštine Ilija Dačević.

Na sjednici je usvojen Program uređenja gradskog građevinskog zemljišta, a u te svrhe iz budžeta će biti izdvojeno 32.000 KM. Odbornici su danas usvojili i odluku o visini naknade za uređenje građevinskog zemljišta u 2017. godini, a usvojen je i program investicionih aktivnosti za tekuću godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare