Ilindan okupio veliki broj građana u Mokrom

0

Crkva Uspenja presvete Bogorodice u Mokrom proslavila je u nedjelju svoju krsnu slavu Svetog proroka Iliju, u narodu poznatu kao Ilindan. Tim povodom ispred hrama se okupio veliki broj građana da se zajedno pomole i poklone hramu i revnitelju vjere Božje.

Svečanu Litiju ove godine su predvodili protojereji Vojislav Čarkić i Mile Ratković uz sasluženje Mokrajnskih sveštenika Dragana Matića,Dalibora Stakića i jereja Miloša Samardžića. Časni Jerusalemski krst nosio je Velimir Parađina dok je čast barjaktara ove godine pripala Đorđu Gračaninu, Boriši Petroviću i Milanu Jugoviću.

U sklopu „Ilindanskih dana“ organizovan je kulturni i sportski program. Program je trajao od 31. jula do 2. avgusta i takođe okupio veliki broj zainteresovanih građana koji su imali zadovoljstvo da prate kvalitetne sportske aktivnosti kao i nastupe izvornih grupa, te izvođače etno muzike i nastupe poznatih guslara.

„Izbor relativno mlade struktura Savjeta Mjesne zajednice Mokro donio je novu energiju i nove ideje u koje želimo da uključimo što više omladine iz Mokrog. Ovo je prva manifestacija ovog tipa u Mokrom i vjerujem da će svaka sljedeća biti sadržajnija. Očekujem da se u budućnosti što više građana uključuje u društveni i kulturni život u Mokrom čime će se značajno unaprijediti kvalitet i sadržaj življenja“, istakao je Nemanja Milinković predsjednik savjeta mjesne zajednice Mokro za portal mokrolive.info.

(www.palelive.com / Foto: mokrolive.info)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare