„Igrišta“ će biti integrisana u Olimpijski centar „Jahorina“

0

VLASENICA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će Ski centar „Igrišta“ kod Vlasenice biti integrisan sa Olimpijskim centrom „Jahorina“.

„To će garantovati jedan drugačiji model upravljanja, koji će biti integrisan sa ponudama koje ima `Jahorina`, a s druge strane Andrićgrad, koji će biti integrisan u Olimpijski centar“, rekao je Dodik novinarima u Vlasenici prije sastanka sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem.

On vjeruje da rade dobar posao, naglasivši da je to mnogo novca. „Mislim da je to, zajedno sa ovim projektima vezanim za indsutrijske zone, za neke vrste podsticaja koje možemo da obezbijedimo dobra vijest za ljude ovdje“, naveo je Dodik.

Dodik je dodao da se završava rekonstrukcija magistralnog puta od Zvornika do Vlasenice, a ove sezone će to krenuti dalje prema Han Pijesku, Sokocu, Istočnom sarajevu, što smatra da je neophodno i krenuće se u taj posao čim se završe proceduralne stvari.

On je istakao da je Kraljević agilan načelnik koji je do sada riješio mnoga otvorena pitanja opštine, prije svega stabilizacije budžeta koji je u nekom ranijem periodu bio nestabilan pa do rješavanja mnogih problema koji su bili izraženi, a odnose se na izgradnju Trga.

„Vlasenica zaslužuje podršku“, zaključio je Dodik.

Sastanku prisustvuje i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Uskoro počinje gradnja Ski centra „Igrište“

VLASENICA – Izgranja Ski centra „Igrišta“ kod Vlasenice uskoro će početi, a vrijednosti ugovorenih radova je 13 miliona KM, izjavio je danas u Vlasenici ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je rekao da će ove sedmice Vlada donijeti novu odluku u smislu pokretanja daljih akcija o pitanju obezbjeđenja sredstava za završetak kompletne investicije koja će na kraju koštitati oko 40 miliona KM.

On je istakao da će ovo zasigurno otvoriti nova radna mjesta i donijeti novu perspektivu cijelom ovom kraju, a budući da će biti još jedna destinacija, rasteretiće i Olimpijski centar „Jahorinu“.

„Da bi se došlo do takvih projekata moramo raditi na pitanju putne infrastrukture, uspjeli smo da rehabilitujemo put od Zvornika do Vlasenice, u ovoj godini se nastavlja prema Han Pijesku i dalje prema Istočnom Sarajevu“, rekao je Ćorić.

Namjera je, kaže, da na ovim planinskim prevojima, uz Vlasenicu i preko Romanije obezbijede i treću traku da bi ubrzali protok saobraćaja i poboljšali bezbjednost saobraćaja na ovom prostoru.

„Vlasenica je stabilna lokalna zajednica, tim predvođen načelnikom ima viziju kako da je unapređuje“, smatra Ćorić, koji je danas sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom razgovarao sa rukovodstvom opštine Vlasenica.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević rekao je da su svi infrastrukturni projekti od značaja za cijelu regiju, ne samo za Vlasenicu.

On je istakao da će „Igrišta“ biti okosnica i kruna razvoja za Vlasenicu, regiju i cijelu Republiku Srpsku budući da je tu ogroman potencijal, kao i da će biti obezbijeđeno direktnih pedesetak radnih mjesta, a indirektnih i hiljadu.

Ukazao je da je bitno da se završi Studentski dom, kao i da ima još dosta infrastrukturnih projekata, poslovnih i industrijskih zona.

On je dodao da će današnja posjeta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika dati vjetar u leđa ovom istočnom dijelu da se pokaže da je integrisani dio ne samo Republike Srpske nego cijelog srpskog prostora.

Nakon sastanka sa Kraljevićem, Dodik se sastao i sa načelnicima opštinskih odjeljenja i šefovima odsjeka, te direktorima „Elektro Bijeljine“ Markom Mihajloviće, direktorom preduzeća „Alpro“ Draganom Crnjanskim i direktorom Biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ Vladimirom Kuvaljom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare