Igoru obezbjeđena insulinska pumpa, opština Pale uručila finansijsku pomoć

0

Nakon priloga BN TV o dječaku sa Pala Igoru Ćuraku koji boluje od dijabetesa za čiju kontrolu je neophodna insulinska pumpa, naši sugrađani, kao i ljudi dobre volje širom svijeta angažovali su se da djetinjstvo ovog jedanaestogodišnjaka učine podnošljivijim.

Nakon Igorovog povratka iz Banja Luke gdje mu je posredstvom Kliničkog centra Banja Luka obezbjeđena insulinska pumpa i pripadajuća oprema za jednu godinu dana korištenja, dječak i njegova majka Gordana danas su boravili u Opštini Pale gdje im je rukovodstvo ove opštine uručilo pomoć u iznosu od 1.000 KM.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je rekao da je ovo jedna u nizu akcija humanitarnog karaktera koje provodi ova lokalna zajednica u svakodnevnom radu sa strankama i da je ova pomoć stigla u prave ruke i pravo vrijeme. Načelnik Kovačević je dodao da je danas sa porodicom Ćurak dogovorena podrška opštine i u prevozu za česte kontrolne preglede u Banja Luku, a nastojaće pomoći i u zaposlenju jednog člana ove porodice.

Majka Gordana Ćurak se zahvalila na pomoći opštini Pale kao i svim ljudima koji su u ovim danima pokazali dobru volju i pružili podršku njenoj porodici. Iako je sada sa insulinskom pumpom život malog Igora, ali i porodice mnogo lakši i dalje je potrebno mnogo sredstava za poseban režim ishrane i redovne kontrole. Stalni posao za barem jednog člana porodice Ćurak značio bi mnogo jer trenutno jedini redovan prihod u ovoj porodici je dječiji dodatak koji prima Igor u iznosu od 90 KM.

(www.palelive.com / D.B.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare