И Срби да поднесу низ резолуција о злочинима над њима

0

БЕОГРАД – Политички аналитичар Драгомир Анђелковић је рекао за Срну да, након антисрпске резолуције о Сребреници, Срби треба да поднесу низ резолуција у УН о злочинима извршеним над њима.

Он је истакао да свакако треба поднијети низ резолуција, од злочина током Другог свјетског рата, преко „Олује“ и свега што се дешавало на примјер Србима у Сарајеву.

„Ако већ почиње рат резолуцијама, онда у том рату и ми морамо да будемо активни“, истакао је Анђелковић.

Коментаришући информације да ће Њемачка представити пред Генералном скупштином УН резолуцију о Сребреници, Анђелковић је указао да је Њемачка извршила класичан геноцид и над Јеврејима и над другим народима током Другог свјетског рата.

„Она и тај геноцид прихвата, а учинила је многе ствари које и даље нису оцењене на прави начин као геноцид“, рекао је Анђелковић.

Он је додао да је довољно сјетити се масовног стријељања талаца широм Србије 1941. године, од Крагујевца, Краљева до Крушевца, гд‌је је пострадало много више људи него у пропагандној причи о Сребреници.

Подсјећајући да УН немају резолуцију којом се осуђује оно што је Њемачка урадила 1941. године у Србији и што је много већи злочин од онога из Сребренице, Анђелковић указује да сада Њемачка представља резолуцију о Сребреници.

„Ради се о уистину о нечему што потврђује двојне стандарде који важе међу евроатлантским силама“, рекао је Анђелковић.

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници биће одржана сутра, објављено је на страници Генералне скупштине УН. Гласање о резолуцији одгађано је неколико пута.

(www.palelive.com / Срна / Фото: РТРС/Танјуг/Јадранка Илић)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare