И д‌јеца из Источног Сарајева клизала са Торвиловом и Дином

0

САРАЈЕВО – Прослављени британски клизачки пар Џејн Торвил и Кристофер Дин, који су освојили златну медаљу на Зимским олимпијским играма /ЗОИ/ у Сарајеву прије 40 година, данас су у овом граду одржали тренинг са младим члановима клизачких клубова „Јунити“ и „Ајс груп“, те д‌јецом из вртића „Машин свијет“ из Источног Сарајева.

Тренинг у балон-сали на „Зетри“ организовала је Амбасада Велике Британије у БиХ, а младе клизаче поздравио је и британски амбасадор Џулијан Рајли.

Изразивши велико задовољство што су звијезде британског спорта Торвилова и Дин поново у Сарајеву, Рајли је рекао да је Амбасада са одушевљењем прихватила њихову понуду и помогла да млади клизачи и д‌јеца из вртића „Машин свијет“ из Источног Сарајева доживе јединствене моменте на леду.

„Надамо се да ће ово бити додатна инспирација да наставе тренирати клизање, дружити се и поштовати једни друге, у духу олимпијских вриједности“, навео је Рајли.

Он је позвао све да сутра у 19.00 часова дођу на „Сарајево опен“ на Скендерији како би још једном имали прилику да гледају пар Торвил-Дин и њихов „Болеро“, наводе из Амбасаде Велике Британије у БиХ.

Прослављени клизачки пар, у пратњи британских новинара, посјетио је данас просторије Олимпијског музеја у Сарајеву како би се присјетили једног од најважнијих тренутака у каријери – Сарајевске олимпијаде, када су освојили златну медаљу за Велику Британију уз максималан број бодова са плесом на композицију „Болеро“ Мориса Равела.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare