I dalje nepoznato ko je slao prijeteće poruke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Srni je rečeno da se u vezi slanja prijetećih poruka javnim ličnostima u Istočnom Sarajevu preduzimaju mjere i radnje propisane Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, radi otkrivanja i procesuiranja počinioca.

U pisanom odgovoru Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo se podsjeća da je predmetni tužilac slanje prijetećih poruka javnim ličnostima okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

U odgovoru se navodi da je navedeni materijal zaveden u evidenciju Sistema za automatsko upravljanje predmetima /TCMS/ koje vodi Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.

Na pitanje u kojoj fazi je istraga o prijetećim SMS porukama načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, iz Okružnog tužilaštva navode da su 15. aprila od Policijske uprave Istočno Sarajevo primili operativni materijal na ocjenu radi preduzimanja mjera i radnji.

Iz Tužilaštva preciziraju da je materijal u vezi sa prijavom lica da im stižu SMS poruke zbog kojih strahuju za svoj i živote članova porodica.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zatražio je od Policijske uprave Istočno Sarajevo da javnosti predoči sva zvanična saznanja o slučaju prijetećih SMS poruka koje je dobijao i saopšti u kojoj je fazi njihovo rasvjetljavanje.

„Lica koja su to počinila su identifikovana, a ja tražim i da se otkrije njihov identitet“, rekao je Jugović ranije na konferenciji za novinare.

On ističe da će, bez obzira da li će biti osnova da se pokrene krivična prijava, pokrenuti privatnu tužbu protiv tih lica, jer postoji osnovana sumnja da su se neka od njih nalazila na listi SDS-a za odbornike.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare