Humanitarna vidovdanska aukcija slika 29. juna

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vidovdanska humanitarna aukcija slika biće otvorena u Istočnom Novom Sarajevu u ponedjeljak, 29. juna, a sav prihod od prodatih slika biće namijenjen za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

„Cijena jedne slike biće 500 KM. Nakon Banjaluke, Brčkog, Trebinja, ovo je četvrta aukcija u okviru vidovdanskih svečanosti u Istočnom Novom Sarajevu“, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov.

On je dodao da je svoje slike poklonilo 18 slikara, sa oko 30 slika iz Republike Srpske, Srbije, a ovog puta najviše iz Hercegovine i Sarajevsko-romanijske regije.

Na inicijativu Odbora, a u organizaciji Centra za kulturu i načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiše Ćosića u Centru za kulturu u 19.00 časova biće otvorena humanitarna aukcija koja će trajati 10 dana, rekao je Arlov.

On je podsjetio da je prva aukcija u Banjaluci održana u novembru prošle godine na inicijativu banjalučkog slikara Branka Miloševića koji je htio na taj način dati doprinos za izgradnju ovog centra i pomoći djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Arlov je zahvalio slikarima i autorima, te pozvao sve humane ljude, institucije, javna i privatna preduzeća da posjete ovu humanitarnu izložbu u Istočnom Novom Srajevu, kupe sliku i tako pomognu izgradnju značajnog objekta od 714 metara kvadratnih za čiji završetak je potrebno još oko 90.000 evra.

(www.palelive.com / Srna)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare