Hodočasnici prešli više od 130 kilometara puta

0

SOKOLAC – Grupa od 29 hodočasnika koji su sa Sokoca prije tri dana krenuli ka manastiru Ostrog u Crnoj Gori do sada je bez problema prepješačila više od 130 kilometara i preostaje im još oko 100 kilometara do cilja.

Potpredsjednik sokolačkog Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ Mladen Cvijetić rekao je Srni da su hodočasnici jutros krenuli sa granice BiH i Crne Gore i da danas stižu u manastir Piva, gdje će odmoriti i prenoćiti.

Hodočanici planiraju doći na večernju službu u manastiru Ostrog u utorak, 11. maja, i pridružiti se velikom broju vjernika koji dolaze na poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Grupa hodočasnika već 12. put kreće na Đurđevdan pješice sa Sokoca do manastira Ostrog i svako njihovo hodočašće protekne u znaku humanosti.

Cvijetić je naveo da je ove godine pokloničko putovanje u znaku humanitarne akcije „Za Jovanovo mjesto pod suncem“, koju je pokrenulo Udruženje „Sveti Vasilije Ostroški“ u želji da se pomogne porodici Jovana Jovovića da izgradi kuću.

On je istakao da građani mogu pomoći porodici Jovović pozivom na humanitarni „M:telov“ broj 1416 do kraja maja, darujući tako jednu KM.

Sredstva se mogu uplatiti i na tekući žiro račun Udruženja „Sveti Vasilije Ostroški“ 562-012-81550261-02 kod NLB banka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare