Hodočasnici pješače do Ostroga za Jovana Jovovića

0

SOKOLAC – Grupa od 30 hodočasnika krenuće sutra sa Sokoca pješice na put dug 230 kilometara do manastira Ostrog na poklonjenje Svetom Vasiliju, a ovo putovanje posvetili su  sugrađaninu Jovanu Jovoviću, kojem je od rođenja dijagnostifikovana cerebralna paraliza, koja sa sobom nosi i niz drugih dijagnoza.

Predsjednik Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ Dejan Elez rekao je da na odredište planiraju stići u utorak, 11. maja, na večernju službu u ovaj hram.

Elez, koji je bio i jedan od inicijatora prvog polaska na ovo sveto mjesto, rekao je Srni da je ovo 12. hodočasničko putovanje vjernika sa Sokoca.

„Da bi pomogli porodici pokrenuli smo humanitarnu akciju `Za Jovanovo mjesto pod suncem` kojom želimo prikupiti sredstva za izgradnju kuće, čime bi omogućili bolje usove njegovoj majci Željki za pružanje neprestane njege bolesnom Jovanu i olakšali život njegovom mlađem bratu Andreju, koji žive u stanu od 36 metara kvadratnih na četvrtom spratu“, naglasio je Elez.

Hodočasnici, među kojima je i šest djevojaka krenuće sutra iz porte manastira Svetog proroka Ilije na Sokocu u 7.00 časova i pješačiti šest dana, uz nekoliko konačišta i odmaranja kod starih prijatelja.

Elez je uvjeren da neće biti problema na ovom pokloničkom putu, jer su se hodočasnici pripremali prethodnih nekoliko mjeseci.

On je podsjetio da prošle godine zbog pandemije virusa korona hodočasnici sa Sokoca i nekoliko susjednih opština nisu mogli poći organizovano na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostorškom, a ove godine granice su otvorene.

Humanitarni broj „M:tela“ 1416, kojim se daruje 1 KM za izgradnju kuće porodici Jovović na Sokocu, aktivan je do 31. maja, a sredstva se mogu donirati i na tekući žiro račun Udruženja „Sveti Vasilije Ostroški“ 562-012-81550261-02 kod NLB banke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare