Heronimo Maja i Merita Bavčić nastupaju u Kulturnom centru Pale

1

U Kulturnom centru Pale u četvrtak 1. februara u 20.00 časova će biti održan koncert flamenko muzike čuvenog španskog gitariste Heronima Maje i vokala Merite Bavčić.

Heronimo Maja (Jeronimo Maya) je vrhunski flamenko gitarista iz Madrida koji potiče iz porodice sa tradicijom sviranja flamenka dugom oko 100 godina.

Maja će u BiH boraviti oko dvije sedmice i raditi na projektu fuzije flamenka sa balkanskom muzikom. Ovaj projekat podržala je Ambasada Španije u BiH. Plan je da se projekat proširi i na Srbiju i Hrvatsku gdje takođe podršku daju Ambasade Španije.

Ovaj umjetnik je praunuk čuvenog Ramona Montoye, gitariste koji važi za začetnika virtuozne flamenko gitare, otac mu je Felipe Maya, gitarski pedagog i izvodjač i deda Ricardo Losada el Yunque, poznati flamenko pjevač.

Gitaru je počeo svirati sa 4 godine, a kada je imao 7 godina održao je prvi koncert u Madridu, a već sa 11 godina je postao virtuoz na gitari i dijelio je scenu sa doajenima flamenko muzike, Paco de Luciom, pjevačem Enrique Morenteom te „ocem flamenko gitare“ maestrom Sabicasom. Smatra se jednim od najboljih gitarista Španije.

Nastupao je u Carnegie Hall-u u Njujorku, u Teatro Real-u u Madridu, Queen Elizabeth Hall-u u Londonu, Concertgebouw-u u Amsterdamu, Art House Plenary Hall-u u Singaporu i na mnogim drugim poznatim mjestima u svijetu.

Organizator je Jezički centar „IN“, a pokrovitelji Skupština Grada Istočno Sarajevo i Opština Pale.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Biće to odličan koncert u izvedbi čuvenog muzičara za flamenko muziku. Organizatorima sve pohvale za angaožavanje ovog virtouza, biće to jedinstvena prilika da se malo razbije učmalost sredine i zimske svakodnevnice.