Hapšenje Bjelica – Dokaz da se procesuiraju samo Srbi

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradski odbor /GO/ Srpske demokratske stranke /SDS/ Istočno Sarajevo osuđuje hapšenje Marinka i Zorana Bjelice iz opštine Trnovo, koja je poznata kao lokacija velikog stradanja srpskog naroda tokom proteklog rata.

“Dok 20 godina čekaju na odgovore ko je izvršio zločin nad njihovom porodicom, oni su sada u poziciji da daju odgovore o navodnim zločinima u drugoj opštini. Zbog ovog i sličnih slučajeva pravosudnih organa u BiH može se konstatovati da se radi o selektivnoj pravdi i da se samo procesuiraju Srbi”, poručuju iz GO SDS-a.

U saopštenju se navodi da ratni zločini koji su počinjeni u opštini Trnovo spadaju među najveće zločine za koje do sada niko nije odgovarao.

GO SDS iznenađen je akcijom Sipe, jer se hapse žrtve i porodice žrtava.

Oni podsjećaju da se radi o Marinku Bjelici, stoprocentnom invalidu, koji je u ratu izgubio troje djece i njegovom jedinom preživjelom sinu Zoranu.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH uhapsili su juče na području opštine Trnovo Marinka Bjelicu i njegovog sina Zorana, koji su osumnjičeni za učešće u ratnim zločinima počinjenim tokom 1992. godine na području opštine Kalinovik.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments