Gubitak bolnice Kasindo 35,2 miliona KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota istakao je danas da je Glavna služba za reviziju dala negativno revizorsko mišljenje za finansijske izvještaje Bolnice Istočno Sarajevo, jer su utvrđeni brojni propusti u poslovanju i organizaciji rada.

„Bolnica Istočno Sarajevo, prema nalazu revizije, nije donijela pravilnike o radu, računovodstvu, kontrolama i druga akta kojima se definišu procedure, pravila i kontrolni postupci. Nije uspostavljeno ni vođenje pomoćnih knjiga“, istakao je Šnjegota.

Predstavljajući Narodnoj skupštini izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o reviziji Finansijskog izvještaja Bolnica Istočno Sarajevo za 2013. godinu, Šnjegota je rekao da je ova zdravstvena ustanova 2013. godinu završila sa deficitom od 6,5 miliona, a njen ukupni gubitak je premašio 35,2 miliona KM.

„Iskazan je gubitak od 35,2 miliona KM, a gubitak iznad visine kapitala od 17,88 miliona i veći je za 57 odsto nego prethodne godine“, istakao je Šnjegota.

On je rekao da su revizori utvrdili da za sedam zaposlenih koji su napunili 40 godina penzijskog staža nije raskinut ugovor o radu.

„Utvrđeno je da je kršen Zakon o radu zaključivanjem ugovora o privremenim i povremenim poslovima u trajanju od mjesec dana sa određenim brojem lica više puta u toku kalendarske godine, a propusta je bilo i prilikom provođenja javnih nabavki“, naveo je Šnjegota.

(www.palelive.com / www.nezavisne.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare