Grb Višegrada generalu Vinku Pandureviću

0

VIŠEGRAD – Grb Višegrada, najviše opštinsko priznanje, uručeno je generalu Vinku Pandureviću, u okviru Malogospojinskih svečanosti, povodom krsne slave opštine i hrama Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu.
Pandurević je zahvalio za opštinsko priznanje, za koje je rekao da predstavlja podstrek i obavezu za još bolji Višegrad.

„Ovom prilikom želim da pomenem naše pale saborce, naše pale drugove, našu braću, sinove, očeve i muževe. Neka im je vječna slava i hvala. Zato njihovi najmiliji moraju biti posebna briga svih nivoa vlasti i boračke organizacije“, rekao je Pandurević, dodavši da društvo posebno mora biti socijalno osjetljivo prema porodicama poginulih boraca.

On je poručio da ovakve svečanosti treba da budu prilika za novo zajedništvo, novu ljubav među svima i putokaz ka boljem sutra.

Priznanje je uručio načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković u okviru proslave krsne slave opštine – Male Gospojine.

„Teža vremena ostavili smo iza sebe, a vjerujemo da će se i ova današnja uskoro smatrati prošlim, kako bi buduće slave dočekivali spokojnije“, rekao je Mišković.

On je posebno pozdravio delegacije bratskih opština Obrenovac, Lazarevac i Vršac, kao i predstavnike opština Mojkovac, Užice i Čačak, zatim gradonačelnika Istočnog Sarajeva, te načelnike opština Istočna Ilidža, Rogatica, Rudo, Čajniče, Foča, Trnovo, Gacko i Nevesinje.

Malogospojinskim svečanostima u Višegradu prisustvovali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, te konzul Ambasade Srbije u BiH Čedomir Labus.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare