Gradska razvojna agencija poklonila računare srednjoj školi i biblioteci

0

SOKOLAC – Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo poklonila je danas dva računara Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ i jedan računar Narodnoj biblioteci na Sokocu, rekla je Srni direktor ove agencije Mladenka Pandurević.

Pandurevićeva je navela da su nakon zamjene svoje opreme početkom ove godine u Gradskoj razvojnoj agenciji odlučili da poklone dva računara, koji su potpuno u funkciji, sokolačkom srednjoškolskom centru i biblioteci u ovom mjestu jer su ove dvije ustanove iskazale potrebe za tom opremom.

Prema njenim riječima, Razvoja agencija je imala u vidu da Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ od prošle godine ima smjer informatičke gimnazije i da im je ova oprema neophodna za izvođenje redovne nastave.

„S obzirom na to da grad Istočno Sarajevo snosi materijalne troškove srednjih škola na području grada, to je samo još jedan dokaz dobre saradnje Gradske uprave sa našim srednjoškolskim ustanovama“, rekla je Pandurevićeva.

Direktor sokolačkog Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Miroslav Maksimović rekao je da su poklonjeni računari u veoma dobrom stanju i da će odmah biti stavljeni u funkciju u školskoj zbornici, a drugi u neki od kabineta u kojima su potrebni napredni programi za rad u ovoj ustanovi.

Direktor Narodne biblioteke Sokolac Božica Janković zahvalila je Gradskoj razvojnoj agenciji, ističući da im računar znači mnogo, budući da im je nedostajao u čitaoničkom prostoru.

Ona je dodala da će ovaj računar poslužiti u najbolje svrhe korisnicima bibliotečkih usluga, maturantima i studentima kako bi u svako doba imali pristup internetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare