Gradonačelnik posjetio ambasadu Srbije u BiH

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija juče je u Sarajevu razgovarao sa ambasadorom Republike Srbije u BiH Ninoslavom Stojadinovićem.


Ovo je bila prva posjeta gradonačelnika Samardžije nekoj od ambasada u BiH.

Gradonačelnik je tokom susreta sa ambasadorom poručio da je rukovodstvo Grada spremno i otvoreno za svaki vid saradnje sa Ambasadom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini.

Samardžija je rekao da je u okviru njegovog programa rada uspostavljanje saradnje sa svim ambasadama, a saradnja sa ambasadom Srbije ima poseban značaj.

„Željeli smo da ambasadora ukratko upoznamo sa planovima koje pred sobom ima grad Istočno Sarajevo, mogućnostima koje su nam na raspolaganju, pravcima saradnje sa preduzećima iz Republike Srbije i onim što su aktuelni problemi kada su u pitanju pojedine institucije kao što je klinički centar, kao što je Univerzitet u Istočnom Sarajevu“, izjavio je Samardžija.

Ambasador Srbije u BiH Ninoslav Stojadinović naglasio je da njegovim mandatom ne prestaje veza sa Republikom Srpskom jer će kao univerzitetski profesor bez diplomatskih ograničenja tek započeti misiju u pogledu razvoja saradnje.

Stojadinović je izrazio zadovoljstvo jer se sastao sa Samardžijom i što je imao priliku da čuje ideje o tome u kom pravcu će ići razvoj grada Istočno Sarajevo.

„Neke stvari sam i znao, ali ima tu i nekih noviteta. I sa opštinskim razvojem sam bio upoznat, poslednji mi je bio Sokolac, gdje sam se takođe upoznao sa planom razvoja. Realan je plan razvoja, izvodljiv, naravno uz pomoć vlasti RS, svih opština i naravno građana. Ne mogu da obećam jer neću biti na toj funkciji, ali siguran sam da će i Srbija sa svoje strane uraditi nešto kao što je to bilo na Palama, fiskulturna sala, dio škole, oprema i slično“, izjavio je Stojadinović.

Ambasador Srbije u BiH je, nakon susreta sa gradonačelnikom, novinarima u Sarajevu rekao da iz BiH odlazi u nedjelju 28. marta, napominjući da mu je posebno drago što je bio izuzetno dobro primljen ne samo u Republici Srpskoj nego i u Federaciji BiH.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare