Građani potpisima protiv nametanja zakona Valentina Incka

0

ISTOČNA ILIDŽA – U opštini Istočna Ilidža danas je organizovano potpisivanje peticije kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani “negiranja genocida” odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je peticiju i pozvao građane Istočne Ilidže da se svojim potpisom usprotive nametanju zabrane slobode govora.

“Nikada i nigdje jedan čovjek nije donosio zakone. Za to postoji parlament. Ovo je jedan anticivilizacijski i antidemokratski potez, koji će dodatno zakomplikovati stvari u BiH”, ocijenio je Vujičić.

On je dodao da Republika Srpska ima jasan stav i da je bitno da kroz svoje institucije da čvrst odgovor na nedemokratsku i antiparlamentarnu inicijativu.

Vujičić je istakao da su zakoni, koji su zabranjivali mišljenje i slobodu govora, bili karakteristični za Austriju, domovinu Valentina Incka.

Zbog velikog odziva građana, potpisivanje peticije u ovoj opštini biće nastavljeno i narednih dana.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvanično je pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje zakona o zabrani “negiranja genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments