Grad održao finansijsku stabilnost

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grad Istočno Sarajevo održava finansijsku stabilnost, a budžet je za prvih šest mjeseci ove godine realizovan sto odsto, ističe gradonačelnik Nenad Samardžija.
On ukazuje na to da su dobri rezultati ostvareni na području opštine Pale, gdje su realizovane značajne investicije koje se odnose na Studentske domove, Studentski trg, stambene objekte, asfaltiranje ulica, a najavljene su i nove investicije.

U Istočnom Novom Sarajevu aktivno je desetak gradilišta, kao i u opštini Istočna Ilidža, gdje se privodi kraju investicija od 30 miliona KM – izgradnja zgrada za smještaj srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, koju finansira Vlada Republike Srpske.

Na području opštine Sokolac u toku je gradnja ključnih infrastrukturnih objekata, prije svega vodovoda, čija je vrijednost oko šest miliona KM, dok je nekoliko privatnika otvorilo pogone koji se odnose na drvnu industriju.

Samardžija ističe dobru saradnju sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, koji je veoma bitan za grad, zbog čega će im ove godine dodijeliti najveće priznanje – Povelju grada.

Ključni problem grada je pitanje zdravstvene zaštite građana. Posebno teška situacija je u Bolnici, gdje su objekti stari više od 100 godina i ne odgovaraju medicinskim standardima.

Grad je spreman da pomogne obezbjeđivanjem dijela sredstava, a prije svega rješavanjem infrastrukture koja je neophodna za izgradnju nove bolnice i građevinske dozvole, što je oko 20 odsto ukupnog iznosa sredstava za izgradnju bolnice.

Samardžija računa na kreditni aranžman „Koreja 4“, iz čije kreditne linije će biti građena i bolnica u Doboju.

Gradonačelnik navodi da Grad nije zadovoljan količinom ulaganja sredstava Direkcije za puteve na ovim prostorima i tvrdi da već duže vrijeme na prostoru Istočnog Sarajeva nije urađena nijedna značajnija investicija u vezi sa putnom infrastrukturom.

Grad Istočno Sarajevo sutra će proslaviti 22 godine postojanja i krsnu slavu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića.

Proslava će početi ujutro Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića u Vojkovićima, a obred lomljenja slavskog kolača i ručak obaviće se u svadbenom salonu „Maksi“ na Palama, kada će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim ustanovama i pojedincima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare