Grad Istočno Sarajevo uručio pomoć Domu zdravlja na Sokocu

0

SOKOLAC – Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić uručio je danas Domu zdravlja na Sokocu pomoć iz dijela zaštitne opreme ukupne vrijednosti od 10.000 KM koja je namijenjena zdravstvenim ustanovama u gradskim opštinama.

Vučetić je izjavio da je juče stigla oprema koju je grad poručio prije mjesec i po i da će biti distribuisana Bolnici „Srbija“ i domovima zdravlja na Sokocu, Palama, u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu, Trnovu i ambulanti Istočni Stari Grad.

„Ukupnu količinu opreme čini 10.000 zaštitnih rukavica, 200 zaštitnih jednokratnih i 40 zaštitnih višekratnih odijela, 100 litara medicinskog alkohola, 100 litara hidrogena i 20 beskontaktnih digitalnih toplomjera“, rekao je Vučetić novinarima.

Prema njegovim riječima, Domu zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ na Sokocu isporučeno je 1.000 zaštitnih rukavica, 30 zaštitnih jednokratnih i pet zaštitnih višekratnih medicinskih odijela, po 10 litara medicinskog alkohola i hidrogena i digitalni beskontaktni toplomjer.

Vučetić je podsjetio da je ova medicinska pomoć poručena ranije, ali da zbog situacije na tržištu izazvane virusom korona nije mogla ranije biti dostavljena.

Direktor sokolačkog Doma zdravlja Adrijana Stanar zahvalila je za pomoć koju je ova ustanova danas dobila od grada Istočno Sarajevo, dodajući da je ova donacija vrijedna i da znači mnogo za Dom zdravlja.

Ona je naglasila da će se, bez obzira što se mjere zaštite od širenja virusa korona postepeno ublažavaju, u zdravstvenim ustanovama sprovoditi sve preventivne mjere.

„Mi i dalje moramo kontinuirano da sprovodimo sve mjere zaštite, da apelujemo na naše stanovništvo, prema preporukama nadležnih institucija, jer virus nije nestao iz populacije. On je i dalje tu“, navela je direktor Doma zdravlja na Sokocu.

Ona je naglasila da zahvaljujući dobrom odgovoru svih zdravstvenih ustanova u Srpskoj, kao i na području grada Istočno Sarajevo, u vrijeme pandemije nije bilo velikih žarišta i nepoželjnih ishoda.

Stanarova je rekla da je i u ovoj, kao i u ostalim zdravstvenim ustanovama, nedostajalo lične i zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, ali da su uz pomoć opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo i Instituta za javno zdravlje Republike Srpske mogli adekvatno da odgovore tom izavozu.

Ona je navela da je Dom zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“ ovom prilikom dobio potrošni materijal, koji će se koristiti prema preporukama nadležnog ministarstva i stvarnim potrebama, te da sa ovom donacijom i određenim postojećim zalihama u ovoj ustanovi mogu mnogo komotnije da rade.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare