Gosti „Kustendorfa“ posjetili Andrićgrad

0
Gosti

VIŠEGRAD – Gosti Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala „Kustendorf“, koji se održava na Mokroj Gori, posjetili su danas turistički kompleks Andrićgrad.

Goste „Kustendorfa“, među kojima su bili novinari, režiseri, mladi umjetnici, provela je ulicama Andrićgrada vodič Željka Ostojić iz Andrićevog instituta koja je gostima predstavila ovaj najmlađi grad, posvećen nobelovcu Ivi Andriću.

„Potrudili smo se da predstavimo ulogu i značaj Andrićgrada, njegove znamenitosti i arhutekturu ovog kompleksa. Goste smo upoznali i sa radom Andrićevog instituta koji okuplja veliki broj profesora i naučnih radnika na više odsjeka“, istakla je Ostojićeva.

Ona je napomenula da se u Andrićgradu održava veliki broj kulturnih manifestacija koje imaju izuzetan značaj, ne samo na lokalnom, već i na regionalnom nivou.

Ostojićeva kaže da su učesnici festivala oduševljeni onim što su vidjeli, te da su im se posebno dopali trgovi Nikole Tesle i Petra Petrovića NJegoša.

U Andrićgradu, gradu od kamena, nalazi se pedesetak objekata. Među njima su Gradska uprava Višegrada, Hram Svetog cara Lazara, Akademija lijepih umjetnosti, zgrada Andrićevog instituta, bioskop „Doli Bel“, te mnogobrojni dućani.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments