Горан Ковачевић првак Европе

0

ФОЧА – Паракаратиста Горан Ковачевић, члан фочанског Карате клуба „Љубишња“, окитио се титулом шампиона Европе на 27. Европском фудокан карате шампионату у Словенији.

Велики борац из Фоче, каратиста са Даун синдромом, освојио је прво мјесто у катама у категорији старијих сениора паракаратиста од 35 до 49 година.

На Европском шампионату у словеначком мјесту Подчетртек наступили су такмичари из тридесетак земаља, а Ковачевић се такмичио под заставом Србије.

„Највећи конкуренти били су му из Аустрије, Словеније и Мађарске“, прича његов тренер Љубомир Тодовић.

Он истиче да је велико задовољство свих у клубу, а вјерује и свих грађана Фоче, што је Горан направио такав искорак.

„Он је вриједан момак, у `Љубишњи` тренира више од 25 година, на домаћим теренима – у Српској, БиХ, Црној Гори и Србији апсолутно доминира, па нам је било значајно да изађе и на међународну сцену, да покаже своје квалитете и способности, да сви видимо да то што је у категорији паракаратиста није никакво ограничење, да може да постигне много више“, истакао је Горанов тренер.

И Тодовић је у Словенији постигао одличне резултате у такмичењу карате ветерана.

У категорији од 65 до 69 година, фочански мајстор каратеа, који је са својих 69 година био најстарији учесник Европског првенства, освојио је злато у борбама и сребро у катама, док је у апсолутној категорији старијих од 35 година у борбама био други, а у катама трећи.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare