Gondola „Javor Partizan“ predstavljena u Novom Sadu

0

Olimpijski centar „Jahorina“ promociju nove turističke atrakcije na Jahorini danas je nastavio u Novom Sadu gdje je održana i konferencija za medije. Veliki broj prijatelja Jahorine imalo je priliku da na Trgu Slobode u Novom Sadu vide kabinsku gondolu čije spektakularno otvaranje je zakazano za 30. novembar na olimpijskoj Jahorini.

Tim povodom, marketing menadžer OC Jahorina Jelena Škrba je izjavila: „Od danas pa do utorka, 22. oktobra, građani Novog Sada de biti u prilici da vide izgled jedne od ukupno 36 kabina koliko ćemo ih imati na Jahorini. Gondola je dužine 1.100 metara ima i jednu VIP kabinu prilagođenu za posebne prilike, a ukupnog je kapaciteta 2.700 skijaša po satu“.

Jelena Škrba je navela da će ova investicija vrijedna osam miliona evra eliminisati gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, da će se rasteretiti centralne staze na planini i radiće kada ostale instalacije zbog vremenskih neprilika to nisu u mogućnosti.

Izrazila je zadovoljstvo što promocija počinje u Novom Sadu, gdje su na Novosadskom sajmu dobili „Diplomu sa velikom zlatnom medaljom za visok kvalitet održanih manifestacija“.

„Koncert Bryan Ferry na Jahorini je 07.12.2019. godine i to će biti sigurno još jedna manifestacija koja će samo potvrditi da je nagrada za visok kvalitet održanih manifestacija došla u prave ruke – OC Jahorina“, dodala je Škrba.

Poručila je da je cilj promocije ujedno i najava zimske sezone, a da lokacija u Novom Sadu kao i u Beogradu nije izabrana slučajno.

„Naše statistike govore da više od 50 odsto gostiju na Jahorini dolaze iz Srbije, što nam je posebno drago. Zbog velikog broja gostiju iz Novog Sada, mi iz OC Jahorina planiramo ponovo u decembru za vrijeme snowboard takmičenja „City Jam“ da posjetimo ovaj predivni grad sa još divnijim ljudima“, dodala je marketing menadžer OC Jahorina.

Jelena Škrba se posebno zahvalila direktoru Turističke organizacije Grada Novi Sad, Branislavu Kneževiću, koji je pomogao pri realizaciji ove aktivnosti zajedno sa Predstavništvom RS u Srbiji i Mlađenom Cicovićem, i prepoznao važnost Jahorine koja je odavno prepoznatljiva u Srbiji i šire.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Republici Srbiji Mlađen Cicović zahvalio je svim prisutnima što su dali doprinos da Jahorina kao turistička destinacija Republike Srpske bude dostupna svima onima koji žele da provedu nezaboravan odmor na planinskom biseru Republike Srpske.

„Jahorni je vraćen olimpijski sjaj, kroz protekli period i ona je uspjela da prestigne čak i Olimpijsku ’84-u godinu, zbog obogaćenog zimskog i nove ponude ljetnjeg sadržaja, što je sve pomognuto kroz investicije Vlade RS i OC Jahorina. Pametnim ulaganjem i raznovrsnom turističkom ponudom koju ima OC Jahorina, Predstavništvo RS u Srbiji pomaže i vrši dodatnu promociju kako bi broj posjetioca iz regiona bio prisutan na planini tokom čitave godine“, izjavio je Cicović.

Olimpijski centar Jahorina nakon promocije kabine gondole „Javor Partizan“ u novembru počinje i bilbord kampanju gondole u regionu kako bi Jahorina ove zime bila oaza za više od pola miliona gostiju ljubitelja najljepšeg zimskog sporta.

(www.palelive.com)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare