Posjeta 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

0

VLASENICA – Opština Vlasenica je i ove godine organizovala odlazak svojih poljoprivrednih proizvođača na 80. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu koji se održava od 18.05. do 24. 05.2013 godine. Posjeta je bila 21.05. i bila je jednodnevna.

Sajam su posjetila 28 poljoprivredna proizvođača i 19 učenika srednje poljoprivredne škole SŠC „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice.

Poljoprivredni proizvođači su na sajmu imali priliku da vide proizvode vodećih domaćih i inostranih firmi za proizvodnju poljoprivrednih mašina, mehanizacije i sve prateće opreme u toj oblasti, kao i da razmijene iskustva sa drugim poljoprivrednim proizvođačima. Pored poljoprivrednih mašina i mehanizacije na sajmu je bilo jako zanimljivo u stočarskom dijelu a bili su izloženi i prehrambeni proizvodi hrane i pića, gdje je bila moguća i degustacija istih.

Ove godine na sajmu je bilo preko 1.500 izlagača i preko 400.000 posjetilaca.

Reakcije poljoprivrednih proizvođača i učenika SŠC iz Vlasenice sa poljoprivrednog sajma u Novom Sadu su jako pozitivne i većina je izrazila želju da i iduće godine posjete najveći poljoprivredni sajam u regionu.

(www.palelive.com / www.opstina-vlasenica.org)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare