Glavna služba za reviziju: Opštini Pale mišljenje sa rezervom

0

U izvještaju o reviziji, kojeg je Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske objavila nakon provedene revizije konsolidovanog finansijskog izvještaja opštine Pale za 2011. godinu, izraženo je mišljenje sa rezervom.

U revizorskom izvještaju za 2011. godinu, Glavna služba za reviziju je rukovodstvu opštine Pale dala ukupno 10 preporuka koje se odnose na otklanjanje nedostataka i preduzimanje odgovarajućih mjera.

Otklanjanje nedostataka je u vezi sa određenim stepenom neusklađenosti između planiranih i ostvarenih budžetskih rashoda u revidiranom periodu, niskim stepenom naplate pojedinih planiranih neporeskih prihoda opštine i nepravilnim računovodstvenim tretmanom dijela opštinske imovine.

Nepravilnosti se odnose i na propuste i odstupanja od Zakona o javnim nabavkama kod većeg broja provedenih postupaka javnih nabavki, te na
preporuke u vezi sa potpunim usklađivanjem pravila i procedura koje se odnose na pripremu i prezentaciju konsolidovanih finansijskih izvještaja opštine sa relevantnim propisima.

U saopštenju Glavne službe za reviziju javnog sektora navodi se da je prethodna revizija u opštini Pale rađena za 2007. godinu, te da je opština i tom prilikom dobila rezervu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare