Glavna bitka za oporavak ekonomije

0

MILIĆI – Lider Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić predstavio je večeras rješenja koja nudi ova stranka za oporavak ekonomije, od kojih se većina svodi na smanjenje poreskih opterećenja, prvenstveno na plate.

Ivanić je na tribini u Milićima rekao da će tako biti stimulisani poslodavci da zapošljavaju ljude, jer se sa ovako visokim opterećenjem gase radna mjesta.

Među rješenjima koje PDP nudi, Ivanić je naveo uvođenje dvije stope PDV-a, zakona o luksuzu, agencije za borbu protiv korupcije, s tim da u njoj nema političara, te potrebu da bude ozakonjena borba protiv nepotizma.

Prema njegovim riječima, potrebno je donijeti zakon o nezastarijevanju krivičnih djela iz procesa privatizacije i krupnog kriminala, penzionerima garantovati povećanje penzija, te vratiti ukinuta prava boračkim kategorijama.

On je istakao da je zbog sukoba i svađa na političkoj sceni u posljednjih osam godina u BiH došlo do potpunog odumiranja ekonomije.

„Imamo najveću stopu zaduženosti, najveću stopu nezaposlenosti, a i svi ostali ekonomski parametri su negativi i suština svega je da će nakon ovih izbora glavna bitka biti za opravak ekonomije, jer od toga se živi“, naveo je Ivanić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare