Glasnije od zaborava

0

Milica Klačar je rođena u Sarajevu, 28.05.1991. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Palama, odličnim uspjehom. Sada je treća godina na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Pjevanjem se bavi od malena, ali je ozbiljnije krenula sa razvijanjem svog talenta prije tri godine. Naime, tada je Milica počela da trenira folklor i posvetila se etno pjevanju. Ova, pomalo zaboravljena vrsta muzike, ponovo se vraća na naše prostore, u velikom stilu.

„Išla sam redovno na probe sa orkestrom, te sam nakon nekog vremena postala vokalni solista KUD-a „Mladost“ i član A postave. Zatim su počeli razni nastupi sa folklorom, uglavnom po Republici Srpskoj, gdje su ljudi počeli da prepoznaju moj talenat. Učestvovala sam na raznim priredbama, na godišnjim koncertima KUD-a, na nedavno održanom humanitarnom koncertu za Danijela Teletinu, na „Večerima besjede“ na Pravnom fakultetu, a svake godine pjevam i na otvaranju FIS trke na Jahorini“, navodi Milica.

Zbog nedostatka takmičarskih manifestacija u našoj zemlji, ova malada dama je odlučila da se oproba u Srbiji. Prijavila se na emisju „Ja imam talenat“. Prilikom pripreme interpretacija i izbora pjesama, imala je nesebičnu pomoć profesorice Ivane Bejat. Predstavila se sa srpskom narodnom pjesmom „Sitan kamen do kamena“ i kosovskom pjesmom „Gusta mi magla“. Eminentni žiri je bio oduševljen, tako da je Milica prošla u sljedeći krug. Snimanje je održano u prepunom Narodnom pozorištu u Beogradu.

„Nedavno sam otputovala za Beograd na snimanje ove emisije, gdje su me dočekale veoma dobre kritike, mada nisam očekivala s obzirom na veliku konkurenciju od nekoliko hiljada ljudi. Pojavila sam se na snimanju u srpskoj tradicionalnoj narodnoj nošnji iz našeg kraja, što je sigurno bilo veoma zanimljivo tamošnjoj publici. U žiriju su se našli direktor beogradske filharmonije gospodin Ivan Tasovac, zatim naša poznata glumica Nataša Ninković i glumac i pjevač Ivan Bosiljčić. Prolaz sa pozitivnom potrvdom od sva tri člana žirija za mene je bila velika čast. Takmičenje se nastavlja. Ako me izaberu u TOP 40 daću sve od sebe da što bolje predstavim našu Republiku Srpsku“, kaže Milica.

Muzički uzori su joj Biljana Krstić i Jelena Tomašević, čiji glasovi je sve više oduševljavaju, svakim novim slušanjem.

Milica voli sport, koji je bitan dio njenog života. Trenirala je karate 3 godine u KK „Romanija“, gdje je učila o ovoj vještini, ali i sticala dobre prijatelje. Poslije pauze, ne isključuje mogućnost da se vrati treniranju ovog sporta. Slobodno vrijeme voli da provodi sa svojim kućnim ljubimcima, ili u prirodi. Često vozi biciklo, a omiljena destinacija joj je Jahorina. Vrijeme na našoj olimpijskoj ljepotici provodi i zimi. Dodatni razlog je i to što je već 4 godine licencirani instruktor skijanja.

Ova svestrana djevojka se nada da će njena budućnost biti okrenuta prema muzici. „Sad mi je malo teško da pričam o budućnosti. Voljela bih da se bavim muzikom više nego ekonomskim naukama koje sam izabrala kao svoju buduću profesiju. Ali, ko zna šta život nosi. Trudiću se da muzika uvijek bude dio mog života, jer ona je nešto što me pokreće i uvijek mi popravlja raspoloženje“, zaključuje naša sugrađanka.

(www.palelive.com)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare