„Glasinac“ ulazi u novu sezonu sa mladim snagama

0

SOKOLAC – Odbojkašice sokolačkog „Glasinca“ spremne su za početak nove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske u koju ulaze dosta podmlađene, rekao je Srni trener ovog kluba Marko Obrenović.

On je dodao da je veliki broj djevojaka napustio tim zbog odlaska na studije, u druge klubove ili zbog drugih obaveza, pa će na šampionatu za odbojkašice Republike Srpske koji počinje u subotu, 25. septembra, igru povjeriti mladim snagama.

„Prošle godine smo zauzeli sredinu tabele sa mladom ekipom u kojoj je najstarija odbojkašica imala 19 godina, a u novu sezonu ulazimo sa mladima i nastojaćemo da zadržimo kvalitet igre koju ovaj tim gaji godinama“, naveo je trener „Glasinca“.

On je istakao da je cilj svakog trenera da od pionira stvori seniora i da taj posao zahtijeva dosta razumijevanja, dodajući da ove sezone počinje ispočetka ko zna koji put u svojoj tridesetogodišnjoj odbojkaškoj karijeri.

Obrenović kaže da velike nade polaže u Tanju Tošić, LJiljanu Kovačević i Dijanu Ašonju koje će, kao vrlo iskusne odbojkašice, u nastupajućoj sezoni pojačati „Glasinac“ i pomoći mladoj ekipi u kojoj su dvije-tri igračice tek napunile 14 godina.

Prema njegovim riječima, u prvoj utakmici ove sezone Prve lige Republike Srpske „Glasinac“ na svom terenu dočekuje jaku ekipu „Hercegovca“ iz Bileće i daće sve od sebe.

Obrenović je naveo da je ovaj klub u junu potpisao ugovor o bratimljenju sa Odbojkaškim klubom „Beograd“, te da očekuju razvoj saradnje kroz razmjenu igrača i trenera kada to epidemiološka situacija omogući, čime se otvaraju vrata perspektivnim igračima prema Srbiji, prepoznatljivoj u Evropi i svijetu po kvalitetnoj odbojci.

On je podsjetio da su pioniri „Glasinca“ 1999. godine postali prvaci Republike Srpske i prvi donijeli titulu prvaka sa nekog takmičenja na Sokolac, te naglasio da su te pionirke izrasle u seniorke od kojih je dvadesetak uspješnih i afirmisanih odbojkašica, među kojima i vrlo tražena Milica Radović koja je igrala u Srbiji, Grčkoj, Francuskoj i Belgiji.

„Tri puta smo bili prvaci Republike Srpske i kao takvi ušli u Premijer ligu BiH gdje smo se nekoliko godina takmičili“, podsjetio je sedamdesettrogodišnji trener „Glasinca“.

U sokolačkom odbojkaškom klubu od početka su zastupljene sve selekcije – pioniri, kadeti, juniori i seniori i za razliku od vremena kada su igrali prvenstvene susrete u ustupljenim salama u susjednim mjestima, danas imaju, kako kaže, izvanredne uslove za rad u sportskoj dvorani u svom gradu.

Obrenović ističe da veoma dobru saradnju ima sa koleginicom Radmilom Marković, ranijim kapitenom „Glasinca“ i izvanrednim sportistom, koja sada radi sa pionirkama ovog odbojkaškog tima.

Finansijski ih pomaže lokalna uprava, a opremu im obezbjeđuju Visoka škola za uslužni biznis na Sokocu i par privatnih preduzetnika.

Odbojkaški klub „Glasinac“ na Sokocu osnovan je 17. decembra 1996. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare