Gdje nam je „sportski duh“?

0

Za vrijeme održavanja turnira u malom fudbalu na Koranu imali smo priliku vidjeti koliko je vlast ažurna u praćenju sportskih manifestacija. Naime i pored lošeg vremena, prvih nekoliko dana turnir su posjećivali brojni kreatori lokalne vlasti. Sam po sebi turnir je odraz sportske svjesti, manifest zdravog duha.

Ali… Otpad koji se danima nagomilao otkrio je drugu stranu ove manifestacije. Smeće je prekrilo kontejnere i gomilalo se danima oko njih. Iako je u toku Tradicionalni turnir u malom fudbalu „Pale 2010) koji traje desetak dana, nikome iz opštine nije palo na pamet da se smeće češće odvozi bar u toku trajanja turnira.

Ovako smo imali priliku da pored sportske manifestacije uživamo i u „predivnom“ pogledu na „ekološki“ pejzaž. Pitam se samo samo da li je ovo slika koja se može vidjeti na i oko sportskih terena i u drugim gradovima.

Nažalost moram da se osvrnem i na nekulturu samih građana iza kojih tribine ostaju kao deponija otpada. Pa zar je toliko teško flašu i papirić baciti u kantu za smeće? Možda pojedini građani i ne znaju šta je kanta za otpatke ili je ne koriste u svakodnevnom životu. Davimo se svim i svačim pa zašto ne bi i vlastitim smećem???

(Mladen Trobok – www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare