Gazdinstvo „Romanija“ finansira sanaciju šumskih puteva

2
Šumsko gazdinstvo

SOKOLAC – Šumsko gazdinstvo „Romanija“ na Sokocu izdvojiće 66.000 KM za popravku makadamskih šumskih puteva i za asfaltiranje pet lokalnih dionica 170.530 KM, a radovi će biti završeni do kraja ove građevinske sezone, rečeno je Srni u ovom gazdinstvu.

Tehnički direktor u sokolačkom Gazdinstvu Bojan Čortan rekao je Srni da su u toku radovi na popravci makadamskog puta prema Donjim Drapnićima, te da su planirani radovi na sanaciji dionica Alibegovići-Palež i Most-Labun-Nula, sve u Radnoj jedinici „Palež“.

On je dodao da su u ovoj sezoni u Radnoj jedinici „Sokolac“ popravljeni šumski putevi na dionicama Ravna Romanija-Bogovići u dužini od sedam kilometara i Ledenjača-Tisa oko sedam kilometara.

U Radnoj jedinici „Kaljina“, kaže Čortan, sanirani su makadamski putevi za sela Rijeća, Zagrađe i Karetiće, te dionica Podlipnik-Banjalučica ukupne dužine 10 kilometara, a u Radnoj jedinici „Studena gora“ saniran je makadamski šumski put Šušnjara-Ćetkovac dužine 10 kilometara.

„Ugovorena vrijednost radova za sanaciju makadamskih šumskih puteva je 66.000 KM, a izvođač radova je preduzeće `Romanijaputevi`“, naveo je Čortan.

Prema njegovim riječima, Šumsko gazdinstvo „Romanija“ planiralo je i sredstva za asfaltiranje pet putnih pravaca na području opštine Sokolac ukupne dužine 2,6 kilometara za šta je potrebno izdvojiti 170.530 KM.

„Do kraja sezone, ukoliko ne iskrsnu neki veći problemi, biće asfaltirane dionice Banjani-Koprivice, Pavičići-Bjelosavljevići, Košutica-Preljubovići, Novo selo-Bukovik i Sajice-Rakoči, čime će stanovnicima ovih sela biti omogućena kvalitetna komunikacija sa centrom lokalne zajednice i susjednim opštinama“, rekao je Čortan.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka čast, malo opština malo sumarstvo i da se stanovnicima ovih prostora bar malo olaksa zivot,ali bi trebalo kriticne deonice asfaltirati jer se neisplate non stop nasipati i traju do prve kiše.

A put Rijeca-Banjalucica.