Гавриловићева: Mирни разлаз демократска и цивилизацијска могућност

1

Мирни разлаз је, уколико суживот у БиХ не буде могућ, демократска и цивилизацијска могућност и не треба је губити из вида, изјавила је Срни предсједник Предсједништва Борачке организације општине Пале Јасна Лазаревић Гавриловић.

Гавриловићева је истакла да се резолуција о Сребреници не заснива на истини, већ на смишњеној и оркестрираној манипулацији.

Она је рекла да то потврђују и признања у бошњачким медијима – да се на лобирању за доношење резолиције радило годину уназад, а зна се да је то много дужи период, што, каже, не говори у прилог суживоту и помирењу.

„Република Српска је земља српског народа. Цијена која је плаћена да би српски народ живио у слободи на својој земљи, опомиње и обавезује на одбрану својих огњишта“, истакла је Гавриловићева.

Генерална скупштина УН усвојила је антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе од укупно 193 чланице УН. На гласању је 87 држава било против и уздржано, док 22 земље нису гласале, што чини 109 земаља које нису подржале тај спорни документ.

Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Предсједништва БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sa dušmanima i Srbomrziteljima nema nikakva suživota, niti ga je ikad bilo niti će biti. Tako da je miran razlaz kao u u bračnoj zajednici jedino realno rješenje na dugi rok i nepotrebnih sukobljavanja i trzavica. Ovako se dalje ne može življeti sa podvalama, i neprijateljstvima i svakim zlom od strane naših bivših komšija.