Galić – Predsjednik sindikata zloupotrebljava funkciju

0

SOKOLAC – Vršilac dužnosti direktora „Šuma Republike Srpske“ Jakov Galić izjavio je da nije prijetio predsjedniku Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Srpske Vladi Pavloviću zato što je odbio da potpiše rješenje o smanjenju cijene rada sa 130 na 102 KM.

„Pavlović je tražio od mene da mu zaposlim brata, pa će onda potpisati sve što treba. Neću to nikada da uradim“, rekao je Galić.

Ako misli da je to prijetnja, kaže Galić, poručujem mu da nikada neću zaposliti njegovog brata na mjestu gdje radnik nije potreban.

„Ovo je čisto njegov lični stav i njegovo poimanje funkcije predsjednika sindikata. Njegova funkcija je isključivo u interesu zapošljavanja bliže rodbine“, rekao je Galić i istakao da nije vršio pritisak na članove Pavlovićeve porodice koje i ne poznaje.

Galić ističe da radi u interesu „Šuma Republike Srpske“ i da pokušava da nađe rješenje da šumska gazdinstva koja rade dobro isplaćuju plate normalno, a da u onima koja rade sa gubitkom plate budu vezane za rezultat.

On je naveo da Pavlović od 2008. godine nije potpisao ugovor o cijeni rada, koji mora da se potpisuje stalno.“Njegova je obaveza da razgovara o cijeni rada. Svaka tri mjeseca se cijena rada mora usaglašavati prema mogućnostima firme, a on to još ni jednom nije uradio i zloupotrebljava svoju funkciju“, rekao je Galić i ocijenio da Pavlović doprinosi haosu.

Prema riječima Galića, sada se radnicima u gazdinstvima koja imaju velike gubitke isplaćuju plate po 130 KM, a radnicima u gazdinstvima koja nemaju gubitke manje plate, jer se pridržavaju rezultata rada.

Galić ocjenjuje da Pavlović pokušava sebi da diže cijenu pred sindikalne izbore, jer zna da ne radi kako treba u interesu radnika i preduzeća.

„Treba ga pitati zašto je kao predsjednik sindikata sve vrijeme ćutao i zašto je gledao rasturanje preduzeća, a sada nešto izigrava“, kaže Galić.

On je istakao da nije došao na čelo „Šuma Republike Srpske“ da sa nekim ulazi u lične obračune, već da pokušava da na jedan principijelan način upravlja ovim preduzećem.

Predsjednik Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Srpske Vlado Pavlović tvrdi da mu je Galić danas zaprijetio da „neće biti dobro ni za koga ukoliko ne potpiše rješenje o smanjenju cijene rada“, te da je prijetio njegovoj porodici, kao i da mu je brat istjeran iz preduzeća.

On je rekao da nikada neće potpisati rješenje o smanjenje cijene rada sa 130 KM na 102 KM.

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske prethodno je danas saopštio da je Galić „otvoreno zaprijetio Pavloviću, nakon što je danas odbio da potpiše smanjenje cijene rada sa 130 na 102 KM“.

Sindikat je izrazio podršku Pavloviću i saopštio da on neće potpisati predloženo rješenje o smanjenju cijene rada, jer su to odbile sve sindikalne organizacije Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare