FS BiH pomaže rekonstrukciju stadiona „Slavije“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Fudbalski savez /FS/ BiH pomoći će rekonstrukciju stadiona Fudbalskog kluba /FK/ „Slavija“ u Istočnom Novom Sarajevu kako bi iduće godine na njemu mogle biti igrane utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu za žene, a u okviru svojih nadležnosti pomoći će i ovom klubu.

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu gradonačelnika LJubiše Ćosića, načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Jovana Katića i predsjednika FS BiH Vice Zeljkovića.

Prema Zeljkovićevim riječima, Istočno Novo Sarajevo, odnosno stadion „Slavije“, jedna je od četiri lokacije u BiH koje će biti domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu za žene 2022. godine, što će biti iskorišteno kao prilika za rekonstrukciju ovog stadiona.

„Prioritet su izgradnja reflektora, adaptacija kompletnog travnatog terena, te adaptacija svlačionica i drugih sadržaja kako bi se ispunili uslovi da bi se ovdje moglo igrati Evropsko prvenstvo za žene kako je planirano“, rekao je Zeljković novinarima nakon sastanka.

Navodeći da je razgovarano i načinima kako pomoći FK „Slavija“, Zeljković je dodao da će fudbalski savezi Republike Srpske i BiH učiniti sve što je u njihovoj moći i nadležnosti da se pomogne „Slaviji“ da se vrati tamo gdje bi trebalo da bude.

„`Slavija` je veliki klub sa velikom tradicijom i istorijom i sigurno je da se tako prema njoj treba ophoditi“, zaključio je Zeljković i izrazio uvjerenje da će se fudbal u Istočnom Sarajevu u budućem periodu kretati uzlaznom putanjom.

Ćosić se zahvalio Zeljkoviću, koji je doskora bio na čelu Fudbalskog saveza Republike Srpske, na dosadašnjoj i najavljenoj pomoći za izgradnju infrastrukture na stadionu „Slavije“, ističući da je ovaj fudbalski klub istinski brend Istočnog Novog Sarajeva.

„Razgovarali smo i o mogućnostima promovisanja klubova iz Republike Srpske, prvenstveno Istočnog Sarajeva na nivou BiH, kao i svim oblicima saradnje koji kao grad možemo da ostvarimo sa FS BiH“, dodao je Ćosić.

On je najavio da će prioritet Grada Istočnog Sarajeva te opštine Istočno Novo Sarajevo u budućnosti biti podrška povratku FK „Slavija“ u Premijer ligu BiH.

Ističući da je krajnji cilj uključivanje što više mladih u sport, Ćosić je rekao da će grad Istočno Sarajevo na tom putu sarađivati i sa ostalim institucijama vlasti, prije svega Vladom Republike Srpske, a kad je u pitanju organizacija međunarodnih takmičenja sa Savjetom ministara.

Katić nalasio da je najavljena pomoć FS BiH rekonstrukciji stadiona „Slavije“ od izuzetnog značaja za opštinu Istočno Novo Sarajevo.

On je zaključio da organizacijom ovogodišnjih svjetskih prvenstava u boksu i biciklizmu, te iduće godine Evropskog prvenstva u fudbalu za žene, opština Istočno Novo Sarajevo i grad Istočno Sarajevo čine puno za promociju sporta i izrazio nadu da će u budućnosti ovakvig događaja biti sve više.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare