U naredne četiri godine završiti gasifikaciju Pala i Kantona Goražde

9

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović dogovorili su danas na sastanku na Palama realizaciju zajedničkih investicija, prije svega projekta gasifikacije, koji bi trebao da bude završen u naredne četiri godine.

Jugović je rekao novinarima da se nada će u naredne četiri godine biti realizovan projekat gasifikacije opštine Pale i Kantona Goražde, te nastavljene zajedničke aktivnosti.

On je najavio da će u sljedećoj posjeti Goraždu sa njim biti i direktor preduzeća BH-gas Jasmin Salkić i da će biti utvrđene mogućnost izrade projektne dokumentacije i ulaska u realizaciju tog projekta.

Jugović je naveo da su na današnjem sastanku razgovarali i o izgradnji tunela, koji bi preko Pala Goražde približio Sarajevu.

„To će mnogo značiti za sve nas i razvoj privrede i turizma, s obzirom da su na Palama veliki turistički potencijali – planina Jahorina i Ski-centar `Ravna planina`. Tunel će otvoriti posjete turista iz Goražda“, rekao je Jugović.

Imamović je istakao da Goražde i Pale obiluju prirodnim ljepotama i da će ih niz infrastrukturnih projekata još više približiti.

On je dodao da tunel koji se gradi približiti Goražde i Pale u kulturnom, privrednom i u ekonomskom smislu.

„Planirano je da se tunel izgradi do 2025. godine sa pristupnim putevima. To je od velikog značaja za Goražde jer će biti pristupna komunikacija od Sarajeva do Pala i to će biti istorijski momenat za sve“, naveo je Imamović.

Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Pale Srđan Butulija, predsjednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina, kao i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
9 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

E da nije Goražda, Pale n i k a d gasa vidjeli ne bi!

Evo komandanta, živ je!

Добар овај роковник код предсједника скупштине.

najskuplji… ali dzaba kad je prazan

Sta bi sa toplane, nesto se ne pominje vise, ceka gas?

Bitno je da smo skrkali milion na cijevi. Ebo toplanu, sace ljeto.

jeftina foluska komandanta i njegove ekipe. ustvari, nije ni jeftina. 800 000 KM. hvala komandante, za cijevi, mogli smo da bar nesto proturimo kroz njih 😉

Uplatila opština kod penzionera drva, pa čekaju da vide kada će doći…

Toplane čekaju nove izbore… pa još koji metar cijevi.