Forum o bezbjednosti učenika na početku školske godine

0

SOKOLAC – Na današnjem sastanku Foruma za bezbjednost opštine Sokolac prioritet je dat pripremama za početak nove školske godine i pitanju bezbjednosti djece u saobraćaju, kako bi se blagovremeno preduzele preventivne mjere bezbjednosti.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je zaključeno da će svi subjekti u oblasti bezbjednosti i obrazovanja preuzeti svoje obaveze, kako su to i ranije činili, a da će policija obezbjeđivati raskrsnice i upozoravati učesnike u saobraćaju na obavezu pridržavanja mjera.

On je rekao da je stanje bezbjednosti na području opštine Sokolac dobro, čemu je doprinijela saradnja svih subjekata, ali i samoodgovornost građana u ovoj lokalnoj zajednici.

Bjelica je naglasio da na području ove opštine nije ugrožena bezbjednost lica i njihove imovine, što je plod redovne kontrole nadležnih u svakom od segmenata zajednice, a poboljšanju ukupne bezbjednosne situacije doprinio je i postavljeni video-nadzor u naseljenom mjestu.

Komandir Policijske stanice Sokolac Radovan Šarenac rekao je novinarima da je na forumu konstatovano da je trenutno stanje bezbjednosti na području opštine Sokolac na zadovoljavajućem nivou.

„Apelujem na građane opštine Sokolac, odnosno na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja jer ćemo preduzimati sve represivne mjere, pogotovo po pitanju parkiranja i odnosa vozača i pješaka, kako bi sve proteklo bezbjedno po učesnike u saobraćaju, a posebno po učenike koji kreću u školu, nadamo se, sa početkom septembra“, poručio je Šarenac.

Forumu za bezbjednost opštine Sokolac prisustvovali su predstavnici Policijske stanice Sokolac, osnovne i srednje škole i vrtića u ovom mjestu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare