Formirani krizni štabovi

0

ISTOČNO SARAJEVO – Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Studentski parlament ovog univerziteta formirali su krizne štabove, čiji će zadatak biti praćenje situacije na poplavljenim područjima, te organizovanje aktivnosti na pružanju humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu, saopšteno je iz Univerziteta.

Krizni štab Univerziteta u Istočnom Sarajevu sačinjavaće uputstva i instrukcije za rad i ponašanje fakulteta, nastavnika i studenata u poplavljenim područjima.

U gradovima, odnosno univerzitetskim centrima u kojima se nastavni proces može nesmetano izvoditi, nastava će se odvijati po utvrđenom akademskom kalendaru, dok će svi studenti iz krajeva koji su zahvaćeni poplavama biti obavezni da opravdaju opravdan izostanak sa nastave, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Istovremeno, fakulteti koji se nalaze u poplavama ugroženim područjima neće izvoditi nastavu dok se ne stvore objektivni uslovi za rad, o čemu će odluku donijeti Krizni štab Univerziteta.

Dok traju vanredne okolnosti, obustavljene su sve vrste vannastavnih aktivnosti Univerzitata u Istočnom Sarajevu, kao i svih organizacionih jedinica Univerzitata, uključujući i proslavu Dana i krsne slave Univerziteta, te dana i krsnih slava fakulteta.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu izdvojio 40.000 KM za pomoć ugroženom stanovništvu Srpske – po 20.000 KM uručeno je nadležnima u Doboju i Bijeljini, gradovima najteže pogođenim katastrofalnim poplavama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare