FK Romanija i ŠF Piksi potpisali ugovor o saradnji

0

FK Romanija i ŠF Piksi potpisali su ugovor o saradnji. Ugovor je zaključen sa ciljem da se unaprijedi rad ova dva sportska kolektiva.

FK Romanija se trenutno nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, seniori su završili pretposljednji na tabeli Druge lige RS – grupa Istok i svi problemi su se odrazili na rad sa mlađim kategorijama.

Ovim ugovorom ŠF Piksi je potpuno preuzela rad sa mlađim kategorijama FK Romanija. Djeca do 13 godina starosti će biti članovi škole fudbala, a nakon toga će braniti boje fudbalskog kluba u pionirskoj, kasnije u kadetskoj i juniorskoj kategoriji. Ovim potezom je Škola fudbala Piksi riješila problem rada sa djecom koja su napunila 13 godina, a koja kvalitetom ne zadovoljavaju kriterijume fudbalskih klubova Željezničar, Sarajevo i Crvena Zvezda sa kojima ŠF Piksi ima saradnju.

Nakon preuzimanja mlađih kategorija, napravljen je određen pomak u radu i takmičenju, pa su za ovaj kratki period dječaci iz FK Romanija odigrali već 9 prijateljskih utakmica sa fudbalskim klubovima sa kojima ŠF Piksi ima saradnju. Zimske pauze za razliku od prethodnih godina neće biti, već će se raditi konstantno, smanjenim tempom u salama, a najavljeno je učešće svih kategorija na mnogobrojnim turnirima širom BiH.

Obradović i Babić zadovoljili kriterijume Crvene Zvezde


Obradović, Babić (drugi i treći, dole s lijeva na desno), Planić (prvi, gore sa desna na lijevo) i Mladen Lučić (prvi, dole sa desna na lijevo) brane boje Željezničara

Najtalentovaniji članovi ŠF Piksi, sada nosioci igre Fudbalskog kluba Željezničar Aleksandar Obradović i Lazar Babić protekle sedmice bili su gosti FK Crvena Zvezda u Beogradu. Zahvaljujući saradnji koju ŠF Piksi ima sa srpskim velikanom, dječaci godišta 98. su odradili četiri treninga i odigrali jednu prijateljsku utakmicu. Domaćini su bili naš Ognjen Koroman i trener mlađih kategorija Crvene Zvezde Ratko Dostanić.

Obradović i Babić su poznati Zvezdinim stručnjacima još iz prethodnih susreta, a da će Zvezda nastaviti i u budućnosti da motri na njih dokazuje i najava njihovog učešća sa Zvezdom na turniru u inostranstvu.

Tri talentovana golmana ŠF Piksi na treninzima Crvene Zvezde


Milan Lučić u dresu Partizana i Mijović Nikola sa peharom Zimske lige u Sarajevu, Mladen Lučić na slici iznad

Tri talentovana golmana ŠF Piksi, koja trenutno brane boje sarajevskog Željezničara Milan Lučić (96), Mladen Lučić (98) i Nikola Mijović (2000) sljedeće sedmice će raditi nekoliko golmanskih treninga u Beogradu sa trenerom golmana Crvene Zvezde i legendom srpskog fudbala Živanom Ljukovčanom. Posjeta je najavljena sa ciljem da se unaprijedi rad i iskustvo sa golmanima u ŠF Piksi, ali i isprobaju kvaliteti talentovanih dječaka.

Za Milana Lučića je interesovanje pokazao i beogradski Partizan i Lučić je već branio boje kluba iz Humske na pripremama na Zlatiboru. Lučić je u proteklom periodu bio član FK Sarajevo, a od nedavno brani boje ljutog rivala sa Grbavice.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare