FIS KUP „Jahorina 2012“: Slalom Novakovićevoj i Grošelju

0

Reprezentativka BiH Žana Novaković u ženskoj i Slovenac Žan Grošelj u muškoj konkurenciji pobjednici su slaloma koji je danas vožen na olimpijskoj stazi na Jahorini u okviru 10. međunarodnog ski takmičenja “FIS kup Jahorina 2012“.

Ovo dvoje mladih takmičara pobjedili su u jučerašnjoj trci veleslaloma.

Drugo i treće mjesto u današnjem ženskom slalomu osvojile su Slovenke Katja Jazbek i Nina Kobal, dok je srebrnu medalju u muškoj konkurenciji osvojio Slovenac Filip Mlinsek, a bronzanu Igor Lajket iz BiH.

Medalje i diplome najuspješnijim takmičarima dodjelila je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, koja je posebne čestitke uputila olimpijki Žani Novaković osvajaču zlatne medalje u jučerašnjoj trci veleslaloma.

„Na Jahorini sa ovog takmičenja nosim predivne utiske. Takmičari su dali maksimum da ostvare što bolji rezultat, a staze su zahvaljujući Olimpijskom centru Jahorina bile odlično pripremljene“, rekla je Tešanovićeva Srni.

Ona je naglasila da organizacija ovako ozbiljnih takmičenja ima značajnu ulogu u promociji Jahorine i turističkih i sportskih potencijala Republike Srpske.

Tešanovićeva je izrazila uvjerenje da će olimpijska ljepotica Jahorina uskoro biti i domaćin evropskog, a u dogledno vrijeme i svjetskog kupa u skijanju.

Prema njenim rječima, Vlada RS će nastaviti da pruža podršku sportistima Srpske, a olimpijcima posebno.

Direktor takmičenja Branislav Lolović rekao je Srni da su trke slaloma i veleslaloma bile odlično organizovane u skladu sa FIS standardima.

Član predsjedništva Smučarskog saveza BiH Milomir Kusmuk čestitao je svim takmičarima na fer i sportskoj borbi, a posebno dvostrukoj pobjednici Žani Novaković.

„Žana je ispunila naša očekivanja, dok su nas momci malo razočarili jer smo od njih očekivali bolji plasman“ rekao je Kuzmuk Srni.

Današnjem slalomu završen je „FIS kup Jahorina 2012“ u okviru kojeg je održano Otvoreno prvenstvo BiH o alpskim disciplinama, uz učešće oko 70 takmičara iz 13 država.

{yoogallery src=[/images/Jahorina/reportaze/fis_kup_jahorina_slalom_2012/] width=[54] height=[54] title=[FIS KUP Jahorina 2012 – slalom] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}
Fotografije dozvoljeno koristiti samo sa znakom Palelive.com portala

Vezani članak:

FIS KUP „Jahorina 2012“: Trijumf Žane Novaković i Žana Grošelja
29.02.2012.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare