FIS KUP „Jahorina 2012“: Trijumf Žane Novaković i Žana Grošelja

0

Danas je na Jahorini održana trka veleslaloma u okviru 10. Međunarodnog takmičenja u alpskom skijanju FIS KUP-a „Jahorina 2012“ i Državnog prvenstva BiH.

Trka je zbog snažnog vjetra i slabe vidljivosti kasnila dva sata. Staza „Olimpijski veleslalom“ je bila dobro pripremljena, ali je takmičenje otežavala magla na startu trke.

U ženskoj kategoriji je trijumfovala naša Žana Novaković, drugo i treće mjesto je pripalo Slovenkama Nini Kobal i Katiji Jazbec.

U muškoj kategoriji superiorni su bili Slovenci. Najbrži je bio Žan Grošelj, drugi je bio Žibelnik Žiga i treći Čas Jure.


Trka se bodovala i za Državno prvenstvo BiH. U kategoriji juniorki prva je bila Amira Halilović, druga Selma Hodžić, a treća Ena Gičević. Naša Sara Pekić je bila peta. U kategoriji juniora najbolji je bio Leon Svetlin, drugi je bio naš Marko Šljivić, dok je treće mjesto pripalo Emanu Emriću.


U kategoriji seniorki najbolja je bila Žana Novaković, druga Amira Halilović, treća Selma Hodžić. U kategoriji seniora, prvi je bio Igor Laikert, drugi Leon Svetlin, treći Marko Šljivić, četvrti Marko Rudić.

{yoogallery src=[/images/Jahorina/reportaze/fis_kup_jahorina_veleslalom_2012/] width=[54] height=[54] title=[FIS KUP Jahorina 2012 – veleslalom] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=37yUhMYowRE}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare