Firma Nasera Orića opustošila Igrišta

0

VLASENICA – Hiljade kubnih metara šume sa područja oko ski-centra „Igrišta“ kod Vlasenice posjekla je i izvukla firma čiji je vlasnik ratni komandant 28. divizije Armije RBiH Naser Orić, saznaje „Glas Srpske“.

Mehanizacija i radnici te firme bili su angažovani u Vlasenici u vrijeme dok je direktor Šumskog gazdinstva „Birač“ bio Igor Vuković.

Iza posla koji su obavili Orićevi ljudi i mehanizacija ostalo je potpuno devastirano područje sportskog centra „Igrišta“.

Da je Orićeva firma učestvovala u sječi na području Vlasenice potvrdio je i Dalibor Klještan, čiji je otac Boro smrtno stradao radeći na toj dionici s Orićevim radnicima.

Orićeve mašine za rad u šumi bile su duplo veće od onih koje ima Šumsko gazdinstvo „Birač“. Bilo je tu bagera, traktora, kamiona. Orić i jedan njegov zemljak vlasnici su firme u čijem su posjedu te mašine, ali se oni nikad nisu pojavili na „Igrištima“. Umjesto njih, tu je šef bio jedan njihov čovjek. Tvrdilo se da se radi na proširenju ski-staze, a u stvari radilo se o krađi drveta i uništavanju ski-centra – kaže Klještan.

Dodaje da mu je otac rekao da su s Orićevim mašinama stigli i njegovi radnici, koji su pričali da je taj posao Orić ugovorio s jednim moćnim čovjekom i političarom iz Vlasenice.

(www.palelive.com / www.glassrspke.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare