Finansije ograničavaju rad

0

Direktor Kulturnog centra Pale Gordana Samardžija izjavila je Srni da je rad ovog centra limitiran nedostatkom finansijskih sredstava.
“Tražimo sponzore na sve strane, ali kada je kultura u pitanju nisu darežljivi ni privrednici ni privatnici. Jedino što imamo su sredstva koja su nam dodijeljena iz opštinskog budžeta, ali ni ona nisu velika“, rekla je Samardžija i dodala da bi ovaj centar sa 10.000 KM na godišnjem nivou mogao da razmišlja o nekim kulturnim sadržajima.

Prema njenim riječima, u pripremi je projekat proširenja zgrade Kulturnog centra, ali da on neće moći uskoro biti realizovan zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Ona je najavila da će u Kulturnom centru Pale 6. marta biti upriličen koncert učenika niže muzičke škole, a 7. marta učenici ovdašnjih osnovnih škola izvešće predstavu “Pozorišno slovo“.

Osmomartovska izložba ručnih i kreativnih radova, suvenira i nakita, u organizaciji Kulturnog centra Pale, biće održana od 9. do 11. aprila.

“Krajem aprila planiramo pjesničko veče, ugostićemo poznatog pjesnika Boru Kapetanovića koji će promovisati svoju novu knjigu, dok su u maju planirani koncerti učenika osnovne i srednje muzičke škole“, rekla je Samardžija.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments