Filmom “Falsifikator” počeo “Filmski kampus”

0

Filmom Gorana Markovića “Falsifikator” sinoć je u Palama počeo “Filmski kampus”, koji će do subote, 29. juna, okupiti brojne ljubitelje filmske umjetnosti. U realizaciji programa posvećenog filmskoj umjetnosti u Filmskom arhivu Kinoteke Republike Srpske učestvovaće studenti i profesori iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, sa Pala i iz Beograda, te istaknuti filmski umjetnici, istoričari filma, filmski kritičari i arhivisti.

Učesnici “Filmskog kampusa” su studenti kamere, režije, montaže i dramaturgije na Akademiji umjetnosti Banjaluka, studenti Katedre za opštu književnost i teatrologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, studenti Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, grupa učenika završnih razreda Srednjoškolskog centra Pale, medijski radnici i ostali ljubitelji filma.

Radni dio Kampusa, edukativni program namijenjen studentima, biće obilježen temama iz istorije filma, filmske arhivistike, animacije, dramaturgije, filmske muzike, do analize praktičnih iskustava i trendova u savremenoj filmskoj produkciji.

Predavači su brojni gosti Kinoteke Republike Srpske, koji će u neposrednom dijalogu sa studentima predstaviti svoja bogata profesionalna iskustva u bavljenju filmom.

Pokrovitelj “Filmskog kampusa” je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a program je sufinansiran i sredstvima Ministarstva civilnih poslova BiH. Podršku realizaciji ovogodišnjeg Kampusa pružila je i Jugoslovenska kinoteka, te “Građenje” Pale i hotel “Damis”.

Vezani članak:

Filmski kаmаpus оd 25. dо 29. јuna

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments