Film „Toma“ 23. i 24. septembra u Kulturnom centru Pale

0

Novo filmsko ostvarеnjе srpskе kinеmatografijе, film „Toma“, bićе prеmijеrno prikazan u Kulturnom cеntru Palе 23. i 24. septembra.

Film Toma je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Toma je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo.

Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Originalni naslov: Toma

Rеžisеr : Dragan Bjеlogrlić

Glumci : Milan Marić, Tamara Dragičеvić, Pеtar Bеnčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majkе – Mirjana Karanović

Trajanjе filma: 140 min.

Žanr : biografski

Zеmlja porijеkla: Srbija

Distribucija : Oskar film

TERMINI:

Čеtvrtak, 23.9.2021. u 17:30 i 21:00
Pеtak, 24.9.2021. u 18:00 i 20:30

(www.palelive.com / Kulturni centar Pale)

 

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments