Festival folklora „Licidersko srce“ 15. avgusta u Višegradu

0

VIŠEGRAD – Festival folklora „Licidersko srce“ biće održan u Višegradu 15. avgusta i očekuje se oko 180 učesnika iz Kine, Poljske, Rumunije, Makedonije i Češke.
Gordana Paunović, predsjednik Udruženja građana „Era“ iz Užica, koje organizuje festival, rekla je da će festival biti održan u Andrićgradu, kao i defile i revija narodnih nošnji.

„Cilj festivala je jačanje prijateljskih odnosa među zemljama, promocija dječije saradnje i očuvanje kulturnog nasljeđa“, rekla je Paunovićeva.

Festival će biti održan od 14. do 18. avgusta, a svakog dana će se paralelno održavati festivalski koncerti u više gradova.

Folklorna društva „Bikavac“ i „Kralj Petar Prvi ujedinitelj“ iz Višegrada učestvovaće na otvaranju festivala folklora „Licidersko srce“ u Užicu 14. avgusta, dogovoreno je danas na sastanku članova organizacionog odbora.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će opština pomoći održavanje festivala i omogućiti članovima višegradskih kulturno-umjetničkih društava da nastupe na otvaranju festivala u Užicu.

On je istakao značaj ovog festivala u predstavljanju različitih kultura kroz igru i pjesmu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare