Fakultet fizičkog vaspitanja smjestiti u Sportski centar „Peki“

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković ponudio je u četvrtak, tokom sastanka sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslavom Grujićem, pomoć oko rješavanja pitanja smještaja Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, i predložio da se Fakultet smjesti u objekat Sportsko-poslovnog centra „Peki“ na Palama.

Vuković je istakao da je od izuzetne važnosti očuvanje integrisanog Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te da je neophodno ojačati fakultete i studijske programe koji djeluju na području Istočnog Sarajeva.

Sagovornici su na sastanku održanom u Istočnom Sarajevu konstatovali da je saradnja Univerziteta i Grada u prethodnom periodu bila uspješna, te da očekuju nastavak dobre saradnje, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rektor Grujić je istakao da je dosadašnja saradnja Univerziteta sa Gradom Istočno Sarajevo bila odlična, te izrazio uvjerenje da će takav trend biti nastavljen.

On je istakao da postoji dobra saradnja Univerziteta sa svim opštinama u kojima djeluje Univerzitet, a naročito sa opštinama u sastavu Grada Istočno Sarajevo, kao i sa samim Gradom.

Grujić je rekao da su u prethodnom periodu i opštine i grad pružili značajnu pomoć i podršku u sanaciji i adaptaciji objekata Univerziteta, te ocijenio da Univerzitet u Istočnom Sarajevu ima stratešku ulogu za razvoj istočnog dijela Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, Univerzitet u Istočnom Sarajevu je u prethodnim godinama dostigao zavidan nivo razvoja i nalazi se u rangu sa državnim univerzitetima u BiH i regionu.

Napominjući da je u okviru strategije razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u narednih pet godina, fokus na jačanju postojećih fakulteta i studijskih programa, Grujić je rekao da se intenzivno radi i na podizanju kvaliteta nastavnog procesa i naučno-istraživačkog rada, kao i jačanju kadrovskih potencijala na fakultetima.

Grujić je informisao Vukovića da su značajna sredstva uložena u modernizaciju laboratorija i da su poboljšani uslovi naučno-istraživačkog i nastavnog rada Univerziteta.

Sastanku je prisustvovao i prorektor za nastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Ranko Božičković, koji je i predsjednik Savjeta za razvoj visokog obrazovanja u Vladi Republike Srpske.

Božičković je izrazio nadu da će u okviru aktivnosti Savjeta za razvoj visokog obrazovanja i resornog ministarstva biti podržani prijedlozi Univerziteta u vezi sa organizacijom nastave, podizanjem kvaliteta nastave i očuvanjem integrisanog Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare