Fabrički sindikat novčano stimuliše sklapanje brakova i rađanje djece

0
Od sindikata 50.000 KM za podršku zasnivanju porodica

ZVORNIK – Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva kompanije “Alumina” iz Zvornika već četvrtu godinu novčano stimuliše članove sindikalne organizacije na zasnivanje bračnih zajednica i poboljšanje nataliteta, rekao je predsjednik ove sindikalne organizacije Radenko Smiljanić.

“Akciju smo pokrenuli u oktobru 2015. godine i na samom početku imali smo jedno do dva vjenčanja mjesečno i isto toliko rođenja djece, da bi u narednom periodu trend sklapanja brakova zaposlenih u kompaniji i posebno rađanja djece bio u porastu”, kaže Smiljanić.

Prema njegovim riječima, od pokretanja ove sindikalne akcije, sklopljena su 73 braka i rođeno 129 djece, a razlog povećanja broja sklopljenih brakova je i ekonomska sigurnost koju posljednjih godina pruža kompanija “Alumina”.

Smiljanić je naglasio da visina novčane pomoći za radnike koji zasnuju bračnu zajednicu iznosi 300 KM, a za prvo rođeno dijete 400 KM, a u slučaju da su oba supružnika radnici “Alumine” i članovi ove sindikalne organizacije, uručuje im se po 300, odnosno po 400 KM.

Smiljanić je podsjetio da se rođenje svakog narednog djeteta stimuliše za dodatnih 100 KM.

“Sindikat će nastojati da ova akcija što duže traje, odnosno da bude podrška mladim bračnim parovima. U Fabrici radi veliki broj mladih ljudi, potencijalnih budućih supružnika. Naravno, očekujemo da će biti novih brakova i da ćemo ovakvim akcijama uticati na mlade ljude da formiraju i proširuju svoje porodice”, istakao je Smiljanić.

U kompaniji “Alumina” trećina zaposlenih je mlađa od 35 godina, dok u porodicama radnika ove fabrike ima 405 djece uzrasta do sedam godina, saopštila je danas Služba odnosa s javnošću ove kompanije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments