Evidentirano 80 budućih prvačića

0

SOKOLAC – U Osnovnoj školi „Sokolac“ do sada je evidentirano 80 budućih prvačića koji će biti upisani u aprilu i maju prema rasporedu prilagođenom epidemiološkoj situaciji o čemu će roditelji biti blagovremno informisani, rekla je Srni pedagog-psiholog u ovoj obrazovnoj ustanovi Momirka Borovčanin.

Ona je izrazila nadu da će do drugog upisnog roka u drugoj polovini avgusta biti upisano još djece u prve razrede, te dodala da je rano reći u koliko odjeljenja će biti raspoređeni.

Borovčanin je naglasila da je evidentiranje završeno prošle sedmice i da smatra da ima još djece koja će se prijaviti za upis u prvom i drugom upisnom roku.

Ona je podsjetila da se u prvi razred osnovne škole za narednu školsku godinu 2012/2022. upisuju djeca koja do kraja avgusta ove navršavaju šest godina.

Borovčanin je dodala da na zahtjev roditelja u prvi razred mogu biti upisna djeca koja do kraja 2021. godine navršavaju šest godina ukoliko stručna komisija procijeni da je spremno za to.

Prema njenim riječima, u prvi razred se mogu upisati i djeca starija od šest godina koja zbog bolesti ili drugih razloga nisu bila upisana do sada u osnovnu školu.

Evidentiranje djece je, kako kaže, vršeno isključivo putem telefona, zbog nepovoljne epidemiloške situacije.

„Imamo tradicionalno dobru saradnju sa sokolačkim Domom zdravlja, kao i sa roditeljima, tako da smo uvjereni da ćemo na vrijeme obezbijediti ljekarska uvjerenja, izvode iz matične knjige rođenih i uvjerenja o prebivalištu, što je neophodno za upis prvačića“, dodala je Borovčanin.

Ona je rekla da je u školi uvedena novina, a riječ je o knjizi za praćenje razvoja i učenja djeteta.

Osnovnu školu „Sokolac“ u ovoj školskoj godini pohađa više od 850 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare