ЕУФОР: Патроле широм БиХ током априла и маја

3

Стратешке резервне снаге ЕУФОР-а распоређене у БиХ ради обуке са постојећим јединицама ове међународне војне мисије и Оружаним снагама БиХ патролираће широм БиХ током априла и маја, а не само на Палама и у Источном Сарајеву, рекли су Срни из мировних снага.

На питање зашто су резервне снаге распоређене на више локација на подручју Источног Сарајева, из ЕУФОР-а су навели да распоређивање ових снага није повезано са било чим другим, те да су ове активности планиране дуже вријеме и усмјерене су на остваривање редовних циљева обучавања.

Оклопна возила резервних снага ЕУФОР-аа, њих десетак, јуче су била распоређена на подручју Пала, а ријеч је о планираној вјежби са Оружаним снагама БиХ.

Возила су се налазила на паркингу Тржног центра „Том“, код стадиона „Влајко Петровић“ и у ужем центру Пала.

Начелник општине Пале Бошко Југовић упутио је писмо команди ЕУФОР-а у којем је замолио да убудуће, уколико имају потребе за обављањем планираних активности њихових јединица на подручју ове локалне заједнице, о томе обавијесте Општинску управу или њега као начелника.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

ja vojne sile prepadaju obicni narod, neko ih se boji lafo

U svijetu ih niko ne ferma ni 5%, pa došli ovdje glumiti silu i liječiti komplekse… Koje smeće od BiH države, kad naoružani straci slobodno tumaraju naokolo.

Имам осећај да је ова јединица некаквог ЕУФОР-а мимо званичног мандата УН? Не знам по ком су међународном правном акту ангажовани уопште у БиХ, тиме и у Републици Српској. Морали би надлежни органи власти у РС преиспитати о чему се ради да се било ко непозван не би шепурио где му није место.